Make your own free website on Tripod.com

Diari Perantau

 

 

 

 

 

 

 

23/4/2002

1.24 a.m.
Siang tadi kelas macam biasa, aku ponteng tutorial Maths sebab dah terbiasa kelas 1st hari Isnin mesti tuang... Tapi maths aku tak risau sangat sebab banyak topik 1st year nih dah belajar time A-Level dulu...so lepak la sikit.

Subject Environmental la kira kelas 1st aku pagi tadi, and I just couldn't describe how much I hate that subject...I think it is not that I hate the subject  as it is, tp sebab lecturer yang ngajar tu memang sempoi sangat...bagi lecture sambil minum kopi jer...pastuh memang goreng jer kerjanya...takda lawak2 ke, apa2 yang boleh menarik perhatian...last2 ramai la yg terangguk2 termasukla aku...yang parahnya next week ada test plak utk subject tu...camana la aku nak jawab nanti...

Petang ada kelas computation...kira ok la sebab kejap jer...kemudian ada sesi meeting ngan personal tutor... Session ni mmg ada tiap2 minggu, time ni la tutor akan bagi advice n tanya students apa2 yang tak faham dlm apa2 subjects... kadang2 kalau au rajin aku tanya la...kalau tak aku diam jer kasik orang lain yang cakap...Pastuh time ni gak aaa kitorang dapat balik coursework dan  assignment  yang dihantar sebelum tu...Tadi aku dapat balik coursework untuk hydraulics dan structures...dua2 coursework tu aku dapat A; thanks kpd senior aku sbb kasik paper dia utk aku refer (lebih kurang copy jer actually, cume kena tukar figures) Kalau tidak tataula aku boleh siap ke tak

Aku nak sambung cerita sebenarnya tapi rasa mengantuk sangat pulak... Sori sebab dah 2 hari aku tak menulis...Bukannya apa, takde masa...Tapi rasa bersemangat pulak nak teruskan bila dapat emails daripada korang sumer...especially email daripada  akak UMMI HAKIM WA KHAIRI yang cukup banyak memberi nasihat, pandangan dan dorongan. Saya memang cukup2 menghargai email akak dan lain-lain...

Rasanya mata ni dah berat sangat...nanti Insya-Allah saya akan menulis lagi bila ada masa...

Salam Perantau...

 

 

 

 

    Contact Me:    My Email    My Guestbook                   20/4/2002 << Kisah Sebelum : Kisah Selepas >> 24/4/2002